Jag med bronsmedal och diplom från SM 2019

Svenska mästerskapet i fotografi 2019

This post is also available in: English (Engelska)

Jag valde att delta i SM i fotografi 2019, och förra helgen, den 19:e oktober, så gick finalen av stapeln på Fotografiska i Stockholm. Det var en helt ny upplevelse för mig, och en fantastisk sådan. Jag hade skickat in sex bilder totalt; fem av dem vann utmärkelser, och fyra av dem gick till final och jag fick prints av dem bedömda på plats i Stockholm av en internationell jury. Jag vann också bronsmedalj i kategorin ”Natur”. Jag placerade mig också totalt på 16:e-plats i hela mästerskapet, en plats jag är mycket nöjd med och stolt över! Efter mästerskapet blev jag också uttagen till svenska landslaget i fotografi. Mer info om det i ett kommande inlägg!

Jag tar emot min bronsmedalj i kategorin Natur på foto-SM 2019.

Efter prisutdelningen blev det galamiddag i Fotografiskas restaurang, till min frus stora förtjusning. Det var en omtumlande och riktigt rolig kväll, och det var kul att få mingla och få lite kontakt med andra i branschen som jag kanske inte träffat tidigare eller bara kommunicerat med online. Jag är ju fortfarande väldigt mycket en nybörjare och oetablerad så lite nätverkande är alltid bra!

Alla bilder i tävlingen bedömdes efter en väldig massa olika faktorer på en skala med upp till 100 poäng – den som vill veta mer om bedömningssystem kan läsa om det på mästerskapets hemsida.

Här är de bilder jag tävlade med och de utmärkelser de vann:

Juldagsmorgon i dis

Bilden ovan fick 88 poäng, utmärkelsen ”Distinction”, samt en bronsmedalj i kategorin Natur.

Brygga i snö

Bilden ovan tävlade i kategorin ”Fine Art” och fick 83 poäng samt utmärkelsen ”Merit”.

Solnedgång på Kleven

Bilden ovan tävlade i kategorin ”Fine Art” och fick 80,8 poäng samt utmärkelsen ”Merit”.

Lofoten brinner

Bilden ovan tävlade i kategorin ”Fine Art” och fick 80 poäng samt utmärkelsen ”Merit”.

Trollskogen

Bilden ovan tävlade i kategorin ”Fine Art” och fick 78,2 poäng samt utmärkelsen ”Honourable Mention”.

Här kan ni se ett galleri med alla bidrag som kom över en viss nivå. Det var som sagt en oerhört häftig upplevelse att få vara med. Nu ser jag fram emot att tävla i World Photographic Cup 2020 som en del av det svenska fotolandslaget, och längtar redan efter nästa års upplaga av foto-SM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *